Lotte Kopecky overklast de tegenstand in BK Zottegem

In een zonovergoten Zottegem heeft Lotte Kopecky het Belgisch Kampioenschap voor vrouwen volledig gedomineerd. Als wereldkampioene en topfavoriete maakte ze er een ware one-woman-show van. Op 33 km van de finish ging ze solo op weg naar haar vierde titel in vijf jaar. Achter haar kregen we nog een spannende strijd om de medailles waarin Sanne Cant zilver pakte en Justine Ghekiere brons veroverde.

Een prachtige dag diende zich aan bij de start in Sint-Lievens-Houtem voor het talrijk opgekomen publiek. De rensters werden warm onthaald door de massa fans en we konden ons naar jaarlijkse traditie opmaken voor een strijd Lotte Kopecky tegen de rest van het peloton. Als enige Belgische renster van Team SD Worx moest ze de wedstrijd zelf dragen en controleren.

De wereldkampioene bevond zich in een kopgroep van elf met andere sterke rensters zoals Marthe Goossens (AG Insurance – Soudal Team) en Sanne Cant (Fenix – Deceuninck). Op de kasseien van de Lippenhovestraat, 51 km van de finish, probeerde de wereldkampioene een extra schifting te maken. Alleen Fleur Moors (Lidl – Trek) kon volgen, maar Sanne Cant bracht later Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Acrog) en Justine Ghekiere (AG Insurance – Soudal Team) terug op een hellende strook. We kregen een kopgroep van vijf rensters in de strijd om de nationale titel.

Op 34 km van de finish vond Kopecky het welletjes en plaatste een beslissende aanval, Cant en Ghekiere probeerden te volgen, maar konden niet meer bij de wereldkampioene komen. Kopecky liep steeds verder uit en reed solo naar de finish, verzamelde een bonus van meer dan drie minuten en pakte zo haar tweede Belgische titel op rij, voor de vierde keer in vijf jaar tijd.

Achter de winnares krgen we een spannende strijd om de andere medailles. Cant plaatste een paar aanvallen om de tweede plaats te bemachtigen. Alleen Ghekiere kon haar volgen op de Lippenhovestraat, Moors en Vandenbulcke moesten tevreden zijn met een ereplaats. Op 500 meter van de finish plaatste Cant een sterke demarrage en kon Ghekiere afhouden voor het zilver.

Jesse Vandenbulcke mocht wel het podium op als kampioene bij de clubteams, voor Sandrine Tas (Cyclingteam Belco/Van Eyck) en Jinse Peeters (De Ceuster – Acrog). Febe Jooris (AG Insurance – Soudal NXTG) kroonde zich afgescheiden als kampioene bij de beloften voor Anna Vanderaerden (Fenix-Deceuninck Development Team) en Katrijn De Clercq (Lotto Dstny Ladies).

Een prachtig kampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem met meer dan verdiende winnaressen en een fantastisch publiek!

Golazo

Deel dit bericht

Lees ook

Arnaud De Lie kroont zich in Zottegem tot Belgisch kampioen

Arnaud De Lie won in Zottegem het Belgisch kampioenschap in een koninklijke sprint na een zware wedstrijd. Met zijn machtssprint was hij sneller dan Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Thibau Nys, Wout van Aert en Tim Merlier. Zijn ploegmaats van Lotto-Dstny hadden de hele wedstrijd onder controle en lanceerden hun sprinter

BK wielrennen belooft zondag sportief spektakel én fantastisch feest voor de fans!

Voor het grootste wielerfeest van het land moet je zondag in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem zijn. Het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elite mannen en vrouwen belooft op een pittig parcours in het hart van de Vlaamse Ardennen een sportief spektakelstuk te worden, met Remco Evenepoel en Lotte Kopecky als titelverdedigers

Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem pakken op 23 juni uit met pittig BK-parcours

Op zondag 23 juni is Zottegem, in samenwerking met de gemeentes Herzele en Sint-Lievens-Houtem, gaststad voor het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elite mannen en vrouwen. Wie worden de opvolgers van Remco Evenepoel en Lotte Kopecky? Enkele stevige hellingen en heel bekende kasseistroken in de Vlaamse Ardennen zullen voor een pittig