Arnaud De Lie kroont zich in Zottegem tot Belgisch kampioen

Golazo
Golazo

Arnaud De Lie won in Zottegem het Belgisch kampioenschap in een koninklijke sprint na een zware wedstrijd. Met zijn machtssprint was hij sneller dan Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Thibau Nys, Wout van Aert en Tim Merlier. Zijn ploegmaats van Lotto-Dstny hadden de hele wedstrijd onder controle en lanceerden hun sprinter perfect in de laatste rechte lijn. 

Een enorme mensenmassa was aanwezig om de renners te verwelkomen in Sint-Lievens-Houtem voor de teampresentatie en de start. Op deze eerste échte zomerdag wilden veel mensen de titelstrijd in de Vlaamse Ardennen meepikken. Het begin van een prachtige titelstrijd.

Victor Campenaerts, Florian Vermeersch (Lotto-Dstny), Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck), Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step), Ludovic Robeet (Cofidis), Abram Stockman (TDT-Unibet), Ward Vanhoof (Flanders-Baloise), Jens Reynders (Bingoal WB), Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) en Gerben Kuypers (Intermarché-Wanty) vormden een sterke kopgroep in de aanvangsfase. Zij zorgden er meteen ook voor dat alle grote blokken vooraan vertegenwoordigd waren.

Het was vooral aan Lidl-Trek om de vluchters binnen schot te houden en hun kansen gaaf te houden en dat deden ze ook met verve, onder aanvoering van Tim Declercq. Zoals verwacht werd het een zware wedstrijd tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem en kwamen de sterkste renners naar voor. Jasper Stuyven (Lidl-Trek) opende de debatten in het peloton, terwijl Victor Campenaerts en Quinten Hermans zich konden onderscheiden uit de kopgroep. Thibau Nys (Lidl-Trek) ging in de tegenaanval, maar kreeg waakhond Arjen Livyns (Lotto-Dstny) mee. In de slotronde moest Soudal-Quick Step alle zeilen bij zetten om het gat op de vluchters nog te dichten.

Na een zware wedstrijd kregen we toch de verwachte sprint met een uitgedund peloton. Arnaud De Lie werd perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats en kon met een ware machtssprint alle sprinters in zijn zog afhouden. Hij pakt de Belgische titel in Zottegem voor Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe).

“Het is echt ongelofelijk voor mij, we hebben de perfecte wedstrijd gereden. Het was het plan om met Victor en Florian vooruit te zitten. De hele ploeg heeft me geholpen van begin tot einde. Het is een overwinning van de ploeg, ik heb er echt geen woorden voor”, aldus de kersverse Belgische kampioen, die warm onthaald werd door het talrijk opgekomen publiek in Zottegem.

Golazo

Deel dit bericht

Lees ook

Lotte Kopecky overklast de tegenstand in BK Zottegem

In een zonovergoten Zottegem heeft Lotte Kopecky het Belgisch Kampioenschap voor vrouwen volledig gedomineerd. Als wereldkampioene en topfavoriete maakte ze er een ware one-woman-show van. Op 33 km van de finish ging ze solo op weg naar haar vierde titel in vijf jaar. Achter haar kregen we nog een spannende

BK wielrennen belooft zondag sportief spektakel én fantastisch feest voor de fans!

Voor het grootste wielerfeest van het land moet je zondag in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem zijn. Het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elite mannen en vrouwen belooft op een pittig parcours in het hart van de Vlaamse Ardennen een sportief spektakelstuk te worden, met Remco Evenepoel en Lotte Kopecky als titelverdedigers

Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem pakken op 23 juni uit met pittig BK-parcours

Op zondag 23 juni is Zottegem, in samenwerking met de gemeentes Herzele en Sint-Lievens-Houtem, gaststad voor het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elite mannen en vrouwen. Wie worden de opvolgers van Remco Evenepoel en Lotte Kopecky? Enkele stevige hellingen en heel bekende kasseistroken in de Vlaamse Ardennen zullen voor een pittig