Bereikbaarheid

 • FIETSERS
  Gedurende de volledige op/afbouw van het evenement is er een omleiding voorzien via Bosstraat – Gentsesteenweg.
  Deze maatregel geldt van 13/6 tot 24/6. • AUTO
  In aanloop van het evenement dient heel wat opgebouwd te worden voor het evenement.
  Ter Kameren is afgesloten van 18 juni tot en met 26 juni. Buke wordt afgesloten ter hoogte van de BMW garage van 21 juni tot en met 24 juni.
  Omrijden kan via de A. Gevaertlaan, Bijlokestraat en Gentse Steenweg. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni zal Buke afgesloten zijn tot aan Straatje.
  Zottegem binnenrijden kan dan via de Leenstraat. • BEREIKBAARHEID TIJDENS HET EVENEMENT
  Omleidingen regulier verkeer:
  • N42 blijft bereikbaar
  • Richting Noord-Zuid: tijdelijk afgesloten bij doortocht
  • Richting Zuid-Noord: blijft bereikbaar
  • Zottegem moeilijk bereikbaar op dag BK


  Lokale rondes:

  • Het parcours wordt tijdens de wedstrijd volledig afgesloten
  • Doorsteken is niet mogelijk


  Ziekenhuis Zottegem:

  Het ziekenhuis van Zottegem blijft bereikbaar via de N42, Armstraat – Pijpketel -Wijnhuizestraat – Smissenhoek – Kloosterstraat -Erwetegemstraat – Hoevestraat – Groenstraat – Marie Popelinstraat – parking Sint Elisabethziekenhuis

 • BUS: Op zondag 23 juni rijdt er geen enkele bus van en naar het centrum. De lijnen 20, 25, 40, 45, 131, 207, 208 en 400 worden allemaal omgeleid naar de tijdelijke halte van Sluizeken.
  De halte thv Sluizeken blijft dus operatief (plan uw route via De Lijn of met Hoppin)
 • TREIN: De trein is het ideale vervoermiddel dat je naar het evenement brengt. De NMBS voorziet extra aanbod en in het weekend geniet je van 50% korting op je treinticket. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis.
  Hou echter rekening met deze hinder: Infrabel werkt aan de sporen tussen Zottegem en Gent-Sint-Pieters vanaf 21u op zondag 23 juni. Dit heeft als gevolg dat de laatste trein van Zottegem naar Gent-Sint-Pieters zal vervangen worden door een bus. De laatste trein vanuit Zottegem naar Gent-Sint-Pieters vertrekt om 20u22. De treinen tussen Zottegem en Geraardsbergen en tussen Kortrijk en Brussel ondervinden geen hinder van deze werken. Meer info: https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/b-excursions/events/bk-cycling
  Het station van Zottegem ligt op ongeveer 2,5km van de finish (plan uw route via de NMBS)
  Te voet naar de aankomst? Vanuit het station van Zottegem wordt er een verkeersluwe route naar de aankomstzone voorzien via de Broeder Mareslaan, Deinsbekestraat, Bijlokestraat, Gentse Steenweg en zo naar Ter Kameren.

NAAR DE STARTLOCATIE: de makkelijkste manier om de start te bereiken is met de fiets. Er bevindt zich een fietsenstalling vlak bij de ploegbussen en start.
Locatie fietsparking start: Monseigneur Meulemanstraat.
Navigeer vlot naar de fietsenstalling via deze link: https://bit.ly/StartBK_fiets of scan de QR-code:

NAAR DE AANKOMSTLOCATIE: De makkelijkste manier om de aankomstzone te bereiken is met de fiets. Er bevinden zich 2 fietsenstallingen bij de aankomstzone: aan AMO Sport (Spelaanstraat – Zottegem) en aan de bibliotheek  (Buke – Zottegem).

Navigeer vlot naar één van de fietsenstallingen aan de aankomst via onderstaande links:

AMO Sport: https://bit.ly/AankomstFietsVip_google
Bibliotheek: https://bit.ly/AankomstBK_fiets

Of scan de QR-code:

Route naar AMO Sport : 


Route naar bibliotheek :

NAAR DE STARTLOCATIE: Kom je toch met de auto? Hou er dan rekening mee dat het centrum van Sint-Lievens-Houtem afgesloten is. Er is parking voorzien aan de rand van het centrum:

 • Parkings Kloosterstraat (voetbal + weide): VIP en organisatie
 • Parking Espenhoek aan beide kanten van de weg: supporters
 • Parking Polbroek (Allgro): supportersbussen en VIP shuttles

Navigeer vlot naar deze locaties via onderstaande QR-codes (Google Maps of Waze) en volg de signalisatie en aanwijzingen van onze stewards:


NAAR DE FINISHLOCATIE: Verkies je toch om met de auto naar het event te komen? Hou er dan rekening mee dat het centrum van Zottegem volledig afgesloten zal zijn van 10.00u tot 18.00u.

Ook op de N42 wordt het verkeer tijdelijk opgehouden tijdens de passage van de wielrenners. Vertrek dus op tijd en hou rekening met vertragingen.

Er zijn parkeerplaatsen op wandelafstand van de aankomstzone: kruising Steenweg op Aalst met de Nieuwegestraat.

Volg de signalisatie vanaf de N42 of navigeer via onderstaande QR-codelinks: 

 • Parking supportersbussen aan de start: Polbroek 124, Sint-Lievens-Houtem
 • Parking supportersbussen aan de aankomst:
  • Dropoff: Sluizeken
  • Parkeren: Geraardsbergsesteenweg
   De parking van de supportersbussen (finish) ligt op amper 600m van de publiekszone aan de aankomst. Volg hiervoor de bepijling.

Een groot event zoals het BK Wielrennen heeft sowieso een enorme impact op de algemene bereikbaarheid van Zottegem, Sint-Lievens-Houtem en Herzele. Voor meer gedetailleerde info kan u terecht op de hierboven gelegen infoluiken. Raadpleeg HIER ook de infobrochure voor inwoners van de Stad Zottegem.

Heeft u toch nog vragen als inwoner, mail dan naar bk@zottegem.be