Historiek

Ook tijdens het BK Zottegem is er een samenwerkingsverband tussen Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Deze drie gemeentes zijn zot van de koers en slaan de handen in elkaar voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap.

De samenwerking strekt zich uit over een periode van zes jaar. Het hoogtepunt wordt het Belgisch kampioenschap op de weg voor dames en heren in 2024. In de voorbije jaren organiseerden de drie besturen samen het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor jeugdcategorieën (2019), het Belgische Kampioenschap op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2020), U23 en elites zonder contract (2022). In 2023 stond de organisatie van het Belgische Kampioenschap tijdrijden voor dames en heren elite op de planning.

Een samenwerking voor zes jaar is ongezien en al zeker een organisatie van een stad en twee gemeenten samen. Het Belgisch kampioenschap landt bovendien in een streek die wielrennen ademt. Dat zal bijdragen tot de beleving en de verdere ontwikkeling van onze sport.